Varmista työsuhdeturvasi ja liity oman alasi ammattilaisiin. Jäsenmaksuumme sisältyy Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta. Jäsenenä saat lisäksi kattavat jäsenetumme ja pääset luomaan kontakteja kollegoihin. Oman alasi ammatillisesta yhteisöstä saat vertaistukea ja uusia ideoita urallesi.

Viesti ry:n jäseneksi voivat liittyä viestinnän, tiedotuksen, markkinoinnin ja sisällöntuotannon tehtävissä työskentelevät palkansaajat ja ammatinharjoittajat sekä alaa opiskelevat. Yhdessä voimme vaikuttaa asiantuntija-asemaamme sekä viestinnän merkitykseen ja näkyvyyteen. Voimme yhtenäistää viestintään kuuluvaa tehtävänkuvaa, edistää alan palkkausta sekä pitää huolta työsuhteisiin kuuluvista oikeuksista ja eduista. Viestin jäsenenä osallistut asemasi edistämiseen ja annat voimaa yhteiseen vaikuttamiseen. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin voimme vaikuttaa!

Jäsenhakemus

Täytä sähköinen jäsenhakemus, jossa valitset jäsenyhdistykseksi Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry:n. Täytä lomakkeen kohdat huolellisesti.

Uusi jäsen saa aluksi sähköpostilla tiedon jäsenyyden hyväksymisestä. Sen jälkeen toimitetaan jäsenetuihin oikeuttava jäsenkortti. Jäsenedut ja -vakuutukset astuvat voimaan heti vahvistussähköpostin jälkeen.

Siirtyminen ammattijärjestöstä toiseen kannattaa ajoittaa kuun vaihteeseen, jotta vältyt päällekkäisiltä jäsenmaksuilta. Voit varmistaa ansioturvan katkeamattomuuden hoitamalla eroamisen ja liittymisen 30 päivän aikana. Siirtyjän kannattaa ensin varmistaa jäsenyyden hyväksyminen uudessa järjestössä ja vasta sen jälkeen ilmoittaa erosta vanhaan liittoon. Työttömyyskassaa voi vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa.

Suosittele jäsenyyttä

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.

Jäsenmaksu

Viestin jäsenmaksu on 1,1 % ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista. Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Ennakonpidätyksen alaisiin palkkatuloihin lasketaan bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisedut (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu) sekä työttömyyskassa Erkon maksamat etuudet (mm. ansiosidonnainen päiväraha, vuorottelukorvaus ja koulutustuki). Jos sinulla on useita työnantajia, jäsenmaksu maksetaan kaikista palkkatuloista.

Jäsenmaksua ei peritä kilometrikorvauksista, päivärahoista, tulospalkkioista, optioista, bonuksista, apurahoista tai opintotuesta. Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos olet äitiys-, isyys- tai hoitovapaalla, sairauslomalla tai työtön.

Opiskelijajäseneksi liittyminen on maksutonta, eikä opiskelijalla ole kiinteää jäsenmaksua. Jos käyt opintojesi ohella töissä, jäsenmaksu on 1,1 % veronalaisesta bruttotulosta, kuten muillakin jäsenillä. Ilmoitathan meille aina, kun opiskelu- ja työtilanteesi muuttuvat tai arviosi valmistumispäivästäsi tarkentuu.

Eläkeläisen jäsenmaksu on vain 60 euroa vuodessa. Eläkeläisen käytössä ovat samat jäsenedut kuin työsuhteisillakin jäsenillä. Ainoastaan liiton vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa vain sen vuoden loppuun, kun vakuutettu täyttää 68 vuotta.

Ammatinharjoittajan ja yrittäjän vuosijäsenmaksu Viestissä on 200 euroa. Se pitää sisällään palkansaajakassan jäsenmaksun työttömyysturvalain tarkoittaman jälkisuoja-ajan.

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain, ja sen maksamisesta tulee huolehtia itse. Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Maksamattomat jäsenmaksut voivat johtaa jäsenen erottamiseen. Muistathan siis maksaa jäsenmaksusi, sillä jos sinut joudutaan erottamaan, menetät keräämäsi ansioturvan.

Omista maksuistasi saat tietoa suoraan jäsenpalvelusta puhelimitse, p. 0800 135 370 (arkisin klo 9–14) tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Viestin toimistoon.

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain lopettamalla jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli haluat päättää jäsenyytesi, eroamisesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti tai sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden lopettamisesta.