Jäsenmaksu

Viestin jäsenmaksu on 1,1 % ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista. Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan.

 

Mistä jäsenmaksua maksetaan?

Ennakonpidätyksen alaisiin palkkatuloihin lasketaan bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisedut (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu) sekä työttömyyskassa Erkon maksamat etuudet (mm. ansiosidonnainen päiväraha, vuorottelukorvaus ja koulutustuki). Jos sinulla on useita työnantajia, jäsenmaksu maksetaan kaikista palkkatuloista. Jäsenmaksusi on siis 1,1 % kaikista näistä yhteenlasketuista tuloistasi.

 

Alennetut jäsenmaksut

Kelan työttömyysetuudella olevan jäsenmaksu on 10€/kk. Jos sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, olet oikeutettu tähän alimpaan jäsenmaksuumme. Muistathan päivittää jäsentietosi, jotta jäsenmaksutietosi ovat ajan tasalla.

Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10€/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).

Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (5,83 €/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna.

Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa (16,66 €/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.

Opiskelija tai opintovapaalla oleva on vapautettu jäsenmaksuista. Jos kuitenkin teet töitä opintojen ohella, jäsenmaksusi on prosentuaalinen (1,1 %) ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Ilmoitathan meille aina, kun opiskelu- ja työtilanteesi muuttuvat tai arviosi valmistumispäivästäsi tarkentuu.

 

Mistä jäsenmaksua ei makseta?

Jäsenmaksua ei peritä kilometrikorvauksista, päivärahoista, tulospalkkioista, optioista, bonuksista, apurahoista tai opintotuesta.

 

Miten jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain, mutta voit maksaa myös useamman kuukauden kerrallaan. Maksun voi maksaa kirjautumalla jäsennumerollasi omille sivuillesi täällä. Jos bruttopalkkasi pysyy kuukausittain samana, voit myös tallentaa maksupohjan viitenumeroineen verkkopankkiisi ja hoitaa maksamisen siellä.

Helpointa on, että jäsenmaksusi peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Maksamattomat jäsenmaksut voivat valitettavasti johtaa jäsenemme erottamiseen, ja tällöin sinun työttömyysturvasi saattaa vaarantua. Pidäthän siis huolta eduistasi!

Omista maksuistasi saat tietoa suoraan jäsenpalvelusta puhelimitse, p. 0800 135 370 (arkisin klo 9–14) tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Viestin toimistoon (p. 044 700 4044, ma-to 10-15 tai toimisto(at)viesti.fi).

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain lopettamalla jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli käy niin surullisesti, että emme onnistu palvelemaan sinua parhaalla tavalla ja haluat päättää jäsenyytesi, eroamisesta pitää aina ilmoittaa kirjallisesti tai sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden lopettamisesta.

 

Suosittele jäsenyyttä

Meitä on paljon!

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.