Opiskelijoiden mentoriohjelma

Oletko viimeistelemässä opintojasi, astumassa työelämään tai juuri valmistunut? Tahtoisitko kokeneemman konkarin neuvoja uravalintoihin ja tavoitteiden saavuttamiseen liittyen? Haluatko verkostoitua muiden viestijöiden kanssa ja oppia uutta? Hae aktoriksi Viestin opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentorointiohjelmaan!

Aktorihaku opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentoriohjelmaan vuodelle 2019 on päättynyt. Seuraa ilmoittelua seuraavasta mentoriohjelmasta!

Saat mentoriksesi jo jonkin aikaa työelämässä olleen sparraajan, laajennat viestijöiden verkostojasi ja vahvistat urapolkuasi.

Ohjelma koostuu aktorin ja mentorin välisistä tapaamisesta, jotka voivat tapahtua kasvokkain tai esimerkiksi Skypen välityksellä. Lisäksi mentorointiohjelmaan sisältyy kolme kaikille osallistujille yhteistä tapaamista Helsingissä. Tarkemmat päivämäärät löydät alta.

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden mentoriohjelma on suunnattu Viestin jäsenille. Jos olet ole vielä Viestin jäsen, voit lukea jäsenyyden eduista lisää täällä.

Aktorivalinnoista ilmoitetaan 19.11.2018 mennessä.

Kysyttävää? Haluatko mentoriksi? Otathan yhteyttä Viestin viestintäkoordinaattori Laura Piiroiseen: laura.piiroinen@viesti.fi.

Ohjelma

Yhteistapaamiset järjestetään torstaisin Viestin toimistolla (Pohjoisesplanadi 21 B 7, 00100 Helsinki).

17.1.2019 Ohjelman aloitustilaisuus

  • Tutustumista ja verkostoitumista ohjelmaan osallistuvien kesken
  • Miten saat mentoroinnista mahdollisimman paljon irti?
  • Itsetuntemus ja tavoitteiden asettaminen
  • Mentoripaneeli: Matkani viestijäksi

14.3.2019 Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen, kouluttajana Pipsa Aro

23.5.2019 Ohjelman päätöstilaisuus (illan ohjelma julkaistaan pian)

Henkilökohtainen uravalmennus ja työpsykologin etävastaanotto

Kaipaatko apua CV:n ja hakemuksen kanssa? Pitäisikö LinkedIn-profiili laittaa kuntoon?

Jokaisella aktorilla on mahdollisuus varata aika henkilökohtaiseen uravalmennukseen, joka toteutetaan puhelimitse tai Skypessä.

Myös työpsykologillemme Karri-Pekka Kauppiselle on mahdollisuus varata aika etävastaanotolle tiistaisin.

UKK aktoreille

K: Mitä tarkoitatte vastavalmistuneella? Olen valmistunut vuonna 2017. Voinko vielä hakea mukaan tähän mentorointiohjelmaan?

V: Ohjelma on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat astumassa työelämään. Jos osut tähän kuvaukseen, olet tervetullut hakemaan aktoriksi!

K: Asun Jyväskylässä, enkä välttämättä yhteistapaamisten lisäksi pysty matkustamaan Helsinkiin tavatakseni mentoriani. Miten tällaisessa tilanteessa toimitaan?

V: Pyrimme löytämään aktoreille mentorit lähialueelta. Jos tämä ei kuitenkaan syystä tai toisesta onnistu, voit tavata mentoriasi esimerkiksi Skypen kautta.

K: Millä perusteella muodostatte aktori-mentoriparit?

V: Kun aktori hakee mukaan opiskelijoiden mentorointiohjelmaan, hän kertoo toiveistaan mentorinsa suhteen. Muodostamme parit näiden toiveiden sekä aktorin asuinpaikan perusteella.

K: Miksi järjestätte tällaisen mentorointiohjelman?

V: Jokainen mahdollisuus verkostoitua, vahvistaa luottamusta omaan osaamiseen ja jakaa opittua muiden kanssa ovat tärkeitä. Siksi haluamme tarjota opiskelijoille ja vastavalmistuneille tämän mentorointiohjelman.

UKK mentorille

K: Miksi kannattaa alkaa mentoriksi?

V: Kaisa Lipponen, joka on toimi mentorina Viestin mentoriohjelmassa kaudella 2016 – 2017, vastaa kysymykseen näin:

“Mentorointi on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään. Kaikkein antoisinta oli uusiin, hienoihin ihmisiin tutustuminen sekä yhteiset tapaamiset hyvine keskusteluineen. Uskon, että niistä syntyi oivalluksia paitsi aktorille myös mentorille. Prosessissa voi kehittää esimerkiksi omia coachaus- ja kuuntelutaitojaan.”

K: Mitä mentorilta toivotaan?

V: Toivomme, että mentori olisi alle kymmenen vuotta sitten valmistunut viestinnän alumni, jolla on intoa jakaa työelämässään saamiaan oppeja nuoremmalle kollegalleen. Mahtavaa on, jos ehdit mukaan yhteistapaamisiimme, mutta kaikista tärkeintä on, että mentori sitoutuu tammikuusta toukokuuhun tapaamaan aktoriaan noin kolme kertaa.

K: Tarvitseeko mentorin olla Viestin jäsen?

V: Mentorin ei tarvitse olla Viestin jäsen. (Jäsenyys toki kannattaa: voit lukea lisää täältä.)

K: Millaista tukea mentori saa ohjelmaa varten?

V: Sekä mentorit että aktorit saavat tukea tarvittaessa koko ohjelman ajan ohjelmaa koordinoivalta viestintäkoordinaattori Laura Piiroiselta. Kun aktori-mentoriparit ovat selvillä, lähetämme mentoreille paketin, jossa on vinkkejä, tukea ja hyviä keskustelunaiheita mentoritapaamisia varten.

K: Kuinka paljon aikaa mentorointiin kannattaa varata?

V: Jokainen aktori-mentoripari päättää itse, kuinka usein ja miten he tapaavat (joko kasvokkain tai esimerkiksi Skypen välityksellä). Suosittelemme kuitenkin, että aktorit ja mentorit tapaisivat toisensa vähintään kolme kertaa ohjelman aikana. Sopiva kesto tapaamiselle on yhdestä tunnista ylöspäin. Pidempäänkin voi tavata oman jaksamisen ja innon mukaan.

K: Miten pääsen mukaan mentoriksi?

V: Mahtavaa, että innostuit! Ole yhteydessä viestintäkoordinaattori Laura Piiroiseen (laura.piiroinen@viesti.fi), niin keskustellaan lisää!

Viestin mentorointiopas

Haluatko tutustua mentorointiin paremmin? Syvenny Viestin mentorointioppaaseen! Oppaasta löydät käytännön vinkkejä sekä mentoreille että aktoreille.