Tiedotusosasto. Podcast viestinnästä.

 

Tervetuloa Tiedotusosastolle! Viesti ry:n podcastissa puhutaan viestinnästä, työelämästä ja tulevaisuudesta mahtavien asiantuntijoiden kanssa.

 

Kuuntele Tiedotusosaston uusin jakso!

 

Koronavirus on saanut koko maailman polvilleen ja koko kriisin lopullista vaikutusta yhteiskuntaan voi vain arvailla.
Mitä korona merkitsee viestinnän alalle ja miten olemme ylipäätään onnistuneet viestimään näin laajan poikkeustilan aikana? Tästä keskustelemassa on viestintätoimisto Tekirin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa. Haastattelijana on Viesti ry:n toiminnanjohtaja Siina Repo.

 

Mitä vaikuttajamarkkinointi on käytännössä, mitä hyötyä siitä on ja miksi viestijän pitäisi olla siitä kiinnostunut? Vaikuttajat auttavat organisaatioita pääsemään lähelle yleisöjä, mutta miten valitaan juuri se oikea vaikuttaja? Miten vaikuttajamarkkinointia tehdään mahdollisimman tehokkaasti eettiset seikat mielessä pitäen?

Vieraanamme on Ping Helsingin perustajaosakas ja toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti.

 

Voiko viestijältä tilata mediahuomiota ja pääjutun maakunnan ykköslehteen? Mitä journalistit ajattelevat ja miten viestijöiden pitäisi heidän kanssaan toimia? Tässä jaksossa puhutaan mediaviestinnästä, sen merkityksestä, asiantuntijoiden esiintymisestä medialle ja siitä, miten viestijä voi sparrata organisaationsa asiantuntijoita esiintymään medialle paremmin.

Vieraanamme on MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki. Jakso on äänitetty ennen Eevan nykyistä työtä MTV:llä, jolloin hän toimi viestintäyrittäjänä ja asiantuntijoiden media- ja esiintymisvalmentajana.

 

Asiantuntijoilta ja johtajilta edellytetään yhä parempia vuorovaikutustaitoja. Työelämässä on vaikea pärjätä, jos vuorovaikutustaidot ovat heikot. Vuorovaikutus on myös johtamisen peruselementti, sillä on mahdotonta olla johtaja ilman vuorovaikutusta johdettavien kanssa.

Millaisia vuorovaikuttajia me suomalaiset olemme? Miten teknologia vaikuttaa vuorovaikutustaitoihimme ja käytäntöihin? Onko maksimaalinen vuorovaikutuksen määrä aina pelkästään hyvä asia? Entä onko vuorovaikutus pääasiassa puhumista vai kuuntelemista? Tiedotusosaston vieraana on Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

 

Esiintymistaitoja tarvitaan yhä enemmän, kun asiantuntijuus henkilöytyy ja myös viihteellistyy. Viestijöiden tehtäviin kuuluu yhä useammin sparrata muita esiintymään. Toisaalta moni organisaatio järjestää erilaisia tapahtumia ja keskustelupaneeleita, joissa viestijäkin on esillä ja moderoi tilaisuuksia. Enää ei haluta kasvottomia organisaatioita, vaan ihmisiä estradille. Voiko seinäruususta sitten saada lavaleijonaa ja mitä lopulta on lavakarisma?

Tässä jaksossa puhumme esiintymistaidoista juontaja, viestintäyrittäjä ja toimittaja Peter Nymanin kanssa.

 

Mikä on teknologian vaikutus työelämäämme, tulevaisuuden liiketoimintoihin ja viestintään? Tässä jaksossa Tiedotusosastolla pohditaan, miten teknologia vaikuttaa tulevaisuuden osaamistarpeisiimme ja millainen voisi olla tulevaisuuden viestintätoimisto.

Vieraanamme on huippusuosittu Piilaaksossa ja Sibelius-Akatemiassa opiskellut yleisömagneetti, futuristi, keksijä, säveltäjä Perttu Pölönen.

 

Johtaja, ota viestintä tosissasi! Johtajilla olisi vieläkin parannettavaa asenteissaan viestinnän merkitystä kohtaan. Näin sanoo Osuuspankin entinen pääjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Reijo Karhinen. Viestinnällä rakennetaan luottamusta, joka puolestaan on tärkeä avain menestykseen.

Yritysten pitäisi myös katsoa peiliin, kun valittavat osaamispulasta: jokaiseen yritykseen pitäisi luoda sisälle jatkuvan oppimisen kulttuuri eikä heti huutaa yhteiskuntaa apuun.

Tässä jaksossa aiheenamme on uudistuminen, osaaminen ja viestinnän johtaminen.

 

Tutkimusten mukaan ihmiset odottavat organisaatioilta yhä enemmän arvotekoja. Arvojen esille tuominen lisää luottamusta ja tuo buustia liiketoimintaan. Miten sitten viestiä oikealla tavalla arvoista ja miten säilyttää linja myös kriisien keskellä? Mitä jokainen voisi tehdä arvopohjaisemman viestinnän eteen?

Tiedotusosaston vieraana ovat viestintätoimisto Kaiku Helsingin konsultit Laura Vuorio-Kuokka ja Petteri Puustinen.

 

Viestintää syytetään joskus taipumuksesta jargoniin eli ammattislangiin tai kapulakielisyyteen. Millainen perisynti jargon viestinnässä todellisuudessa vielä tällä hetkellä on ja miten siitä pääsee eroon? Onko jargonin syy johdossa vai viestijöissä?

Tiedotusosastolla pureudutaan nyt jargoniin. Vieraanamme on viestinnän yrittäjä ja kouluttaja Katleena Kortesuo.

 

Mikä on viestijän paikka organisaatiossa ja mitä viestintä voi parhaimmillaan yritykselle tarjota? Osaavatko organisaatiot hyödyntää viestinnän koko potentiaalin vai vieläkö viestijöitä karsinoidaan liikaa tukitehtäviin? Miten portit johtoryhmään aukeavat? Puhumme tässä jaksossa viestijästä muutoksen tekijänä sekä viestijän roolista strategisessa työssä.

Tiedotusosaston vieraana on strategisen viestintätoimiston Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja ja muutoksentekijä Kirsi Piha.

Lue tiivistelmä jaksosta ja osallistu keskusteluun aihetunnisteella #Tiedotusosasto!

Löydät Tiedotusosaston myös Spotifysta!

 

 

Viesti ry:n huippuvirallinen tiedotuskanava Tiedotusosasto avaa, mitä kaikkea viestintä on ja miten sillä rakennetaan parempaa tulevaisuutta. 

 

Viestintä on ehkä yksi väärinymmärretyimmistä ammateista. Ala kohtaa usein ennakkoluuloja ja joskus viestijältä odotetaan mahdottomuuksia. Toisaalta viestinnän koko potentiaaliakaan ei välttämättä aina osata hyödyntää parhaalla tavalla. Haasteista huolimatta viestinnän ala on täynnä loistavia osaajia ja upeita onnistumisia!

Tiedotusosasto-podcastissa pureudumme viestinnän alan kuumimpiin kysymyksiin ja vierainamme on mitä mahtavimpia viestinnän osaajia ja tulevaisuuden rakentajia.

Tiedotusosaston tiedotuspäällikkönä toimii virkansa puolesta Viesti ry:n toiminnanjohtaja Siina Repo. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan, arvoisa kuulijamme!

 

Kaikki viestivät, harva on ammattilainen.

 

Viestinnällä ja vuorovaikutuksella on yhä suurempi merkitys johtamisessa, politiikassa, yrityksissä ja ylipäätään kaikissa ihmisten välisissä kohtaamisissa. Johtaminen on viestintää. Myös tulevaisuuden menestykset ja tappiot ovat usein yhteydessä viestintään. Siksi on tärkeää ymmärtää viestintää ja sen mekanismeja.

 

Halusimme tehdä podcastin, jossa avataan, mitä kaikkea viestintä on, miksi siihen kannattaa käyttää resursseja ja miten viestintää voi tehdä entistä paremmin. Tiedotusosasto on suunnattu kaikille viestinnän parissa työskenteleville, viestinnästä, tulevaisuudesta ja yhteiskunnasta kiinnostuneille johtajille sekä asiantuntijoille.

 

– Siina Repo, toiminnanjohtaja Viesti ry