Verkkovalmennus työttömille

Viestin työttömänä jäsenenä olet oikeutettu aktiivimallin aktiivisuusedellytyksen täyttävään, viisipäiväiseen työnhaun verkkovalmennukseen, Taitava työnhakija. Työnhaun pitkittyessä voit suorittaa myös jatko-osia. Muistathan toimittaa valmennuksesta todistus työttömysetuutesi maksajalle! Valmennuksen tuottaa UpPartners yhdessä Viestin ja Akavan Erityisalojen kanssa.

 

Osallistu Taitava työnhakija -verkkovalmennukseen

Taitava työnhakija -verkkovalmennuksen voit suorittaa missä vain ja milloin vain. Viisi päivää kestävä valmennus alkaa 1.4.2019. Valmennukseen ei ole hakuaikoja, vaan sen voi aloittaa käyttäjätunnukset saatuaan.

 

Näin aloitat verkkovalmennuksen

Tarkista, mikä on aktiivisuuden seurantajaksosi tilanne. Valmennuksen kaikki viisi päivää pitää käydä saman aktiivisuuden seurantajakson aikana, jotta aktiivisuusehto täyttyy. Seurantajakso kestää 65 maksupäivää.

Mene verkkovalmennukseen ohjaavalle sivulle urapalvelut.fi/akavaneritysalat ja luo itsellesi tunnukset. Voit luoda tunnuksen heti, mutta aloittaa valmennusjakson vasta 1.4. Muistathan, että valmennus kerryttää aktiivisuusehtoa vain, jos tarkastelujakso alkaa 1.4.2019 tai sen jälkeen.

 

Tunnuksen luominen

  • Syötä ensin pelkkä sähköpostiosoitteesi. Napsauta ’Jatka’-painiketta.
  • Syötä koko nimesi ja jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortistasi.
  • Luo itsellesi henkilökohtainen salasana, joka tulee syöttää uudelleen.
  • Anna suostumus henkilötietojesi käsittelyyn verkkopalvelussa ennen kuin voit jatkaa eteenpäin.
  • Tietojen tallentamisen jälkeen saat ohjeet tunnuksen vahvistamisesta. Samaa käyttäjätunnusta (= antamasi sähköpostiosoite) ja luomaasi salasanaa käytetään kaikilla verkkovalmennuksilla.
  • Suoritettuasi ’Taitava työnhakija 1’ -valmennuksen saat todistuksen. Lähetä se työttömyyskassaan – tämä varmistaa, että osallistumisesi voidaan hyväksyä aktiivisuusseurantaan ja vältät päivärahan leikkaamisen.

Jos työttömyysjaksosi pitkittyy, voit käydä jatkokurssina Taitava työnhakija II:n ja sen jälkeen vielä Taitava työnhakija II – ja IV -kurssit. Valmennusjaksot on suoritettava numerojärjestyksessä. Jatko-osat tulevat näkyviin verkkoon sen jälkeen, kun edellinen valmennus on käyty.

Jokaisen jakson päätyttyä saat automaattisesti todistuksen päiviltä, joina olet osallistunut verkkovalmennukseen. (Jos suoritat vähemmän kuin viisi päivää, sinun on osallistuttava myös muuhun vastaavaan aktiivimallin täyttävään koulutukseen, jotta saat kaikki viisi päivää täyteen seurantajaksosi aikana.)

Hyödynnä myös muuta aktiivimallikelpoista tarjontaamme perustuu paikallisiin työllistymistä edistäviin ryhmiin. Akavalaisten työllistymistä tukevat ryhmät toimivat neljällä alueella projektimuotoisesti. Tarkemmat tiedot ja todistukset osallistumisesta saat suoraan ryhmistä: Uusimaa Työnhakuveturi ja Rekryboosteri, Pirkanmaa Uratehdas, Pohjois-Suomi Urasampo, Varsinais-Suomi ja Satakunta Urapurje.