Varmista työsuhdeturvasi ja liity oman alasi ammattilaisiin. Jäsenmaksuumme sisältyy työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta. Jäsenenämme saat lisäksi kattavat jäsenetumme. Oman alasi ammatillisesta yhteisöstä saat vertaistukea ja uusia ideoita urallesi.


Viesti ry:n jäseneksi voivat liittyä viestinnän, tiedotuksen, markkinoinnin ja sisällöntuotannon tehtävissä työskentelevät palkansaajat ja ammatinharjoittajat sekä alaa opiskelevat. Yhdessä voimme vaikuttaa asiantuntija-asemaamme sekä viestinnän merkitykseen ja näkyvyyteen. Voimme yhtenäistää viestintään kuuluvaa tehtävänkuvaa, edistää alan palkkausta sekä pitää huolta työsuhteisiin kuuluvista oikeuksista ja eduista. Viestin jäsenenä osallistut asemasi edistämiseen ja annat voimaa yhteiseen vaikuttamiseen.

Jäsenhakemus

Pääset täyttämään sähköisen jäsenhakemuksen täällä. Täytäthän lomakkeen huolellisesti.

Saat aluksi sähköpostilla tiedon jäsenyytesi hyväksymisestä. Jäsenetuihin oikeuttava jäsenkortti toimitetaan postitse parin viikon sisällä siitä, kun jäsenyys on hyväksytty. Säilytäthän jäsenkorttisi huolellisesti! Jäsenedut ja –vakuutukset astuvat voimaan heti vahvistussähköpostin jälkeen.

Siirtyminen ammattijärjestöstä toiseen kannattaa ajoittaa kuun vaihteeseen, jotta vältyt päällekkäisiltä jäsenmaksuilta. Voit varmistaa ansioturvan katkeamattomuuden hoitamalla eroamisen ja liittymisen 30 päivän aikana. Siirtyjän kannattaa ensin varmistaa jäsenyyden hyväksyminen uudessa järjestössä ja vasta sen jälkeen ilmoittaa erosta vanhaan liittoon.

Työttömyyskassaa voi vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä, opintovapaalla tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta Viestiin voit liittyä.

 

Jäsenmaksu

Viestin jäsenmaksu on 1,1 % ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista. Jäsenmaksulla saat käyttöösi sekä Viestin että Akavan Erityisalojen ja työttömyyskassa Erkon palvelut. Jäsenmaksun voit vähentää täysimääräisenä verotuksessa. Ilmoitamme tiedot jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle.

Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan.

Opiskelija tai opintovapaalla oleva on vapautettu jäsenmaksuista. Jos teet töitä opintojen ohella, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista.

Mikäli sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on vain 10 euroa kuukaudessa.

 

Mistä jäsenmaksua maksetaan?

Ennakonpidätyksen alaisiin palkkatuloihin lasketaan bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisedut (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu) sekä työttömyyskassa Erkon maksamat etuudet (mm. ansiosidonnainen päiväraha, vuorottelukorvaus ja koulutustuki). Jos sinulla on useita työnantajia, jäsenmaksu maksetaan kaikista palkkatuloista.

 

Alennettu jäsenmaksu

Jos sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on vain 10 euroa kuukaudessa. Muistathan päivittää jäsentietosi, jotta jäsenmaksutietosi ovat ajan tasalla.

Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10€/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).

Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (5,83 €/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna.

Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa (16,66 €/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.

 

Mistä jäsenmaksua ei makseta?

Jäsenmaksua ei peritä kilometrikorvauksista, päivärahoista, tulospalkkioista, optioista, bonuksista, apurahoista tai opintotuesta. Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos olet äitiys-, isyys- tai hoitovapaalla, sairauslomalla tai työtön.

Opiskelijajäseneksi liittyminen on maksutonta, eikä opiskelijalla ole kiinteää jäsenmaksua. Jos kuitenkin käyt opintojesi ohella töissä, jäsenmaksu on 1,1 % veronalaisesta bruttotulosta, kuten muillakin jäsenillä. Ilmoitathan meille aina, kun opiskelu- ja työtilanteesi muuttuvat tai arviosi valmistumispäivästäsi tarkentuu.

 

Miten jäsenmaksu maksetaan?

Jäsenmaksu maksetaan kuukausittain, ja sen maksamisesta tulee huolehtia itse. Voit maksaa maksusi täällä. Mikäli haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi, voit antaa työnantajallesi valtakirjan. Maksamattomat jäsenmaksut voivat johtaa jäsenen erottamiseen. Muistathan siis maksaa jäsenmaksusi, sillä jos sinut joudutaan erottamaan, menetät keräämäsi ansioturvan.

Omista maksuistasi saat tietoa suoraan jäsenpalvelusta puhelimitse, p. 0800 135 370 (arkisin klo 9–14) tai sähköpostitse jasenpalvelut(at)akavanerityisalat.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Viestin toimistoon (p. 044 700 4044, ma-to 10-15 tai toimisto(at)viesti.fi).

Viestin jäsenyyttä ei voi lakkauttaa vain lopettamalla jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli haluat päättää jäsenyytesi, eroamisesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti tai sähköisesti eroilmoituslomakkeella. Saat vahvistuksen jäsenyyden lopettamisesta.

 

Suosittele jäsenyyttä

Suosittele Viestin jäsenyyttä myös kollegallesi tai opiskelukaverillesi, niin hyödytte molemmat. Uusi jäsen pääsee osaksi oman alan verkostoa ja edunvalvontaa, ja sinä saat valita itsellesi suosittelupalkinnon. Pyydä Viestiin liittyvää kaveriasi kirjoittamaan sinun nimesi liittymislomakkeen lisätietokohtaan, niin olemme sinuun yhteydessä.