Skip to content

Hae Viestin hallitukseen 2024


Julkaistu: 23.10.2023
Kirjoittaja: Siina Repo

Viestin hallitukseen haetaan nyt puheenjohtajaa ja uusia jäseniä. Haluatko olla mukana uudistamassa viestinnän alan ammattijärjestöä ja olla mukana yhdistyksen johtamisessa sekä strategisessa kehittämisessä? Jos palat myös halusta vaikuttaa viestinnän alan arvostukseen ja siihen, millaisia asioita oma ammattijärjestösi ajaa, niin nyt on aika hakea mukaan!

Mikä Viesti ry?

Viesti ry on Suomen ainoa viestinnän alan ammattijärjestö. Meillä on lähes 2 500 jäsentä ja olemme Akavan Erityisalojen neljänneksi suurin järjestö. Tavoitteenamme on vahvistaa viestinnän alan arvostusta Suomessa sekä tukea viestijöiden kehittymistä ja verkostoitumista työuran eri vaiheissa. Visiomme on olla viestinnän alan ja ammattiyhdistysliikkeen edelläkävijä sekä viestijöiden merkittävin verkosto Suomessa.

Viestin toiminnasta, kehittämisestä ja suunnasta vastaa järjestön hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja, kuusi hallituksen varsinaista jäsentä, kolme varajäsentä sekä opiskelijaedustaja. Tavoitteenamme on, että hallitus edustaa kattavasti Viestin jäsenkuntaa eri yhteiskunnan sektoreilla ja toimialoilla. Nykyiseen hallitukseen pääset tutustumaan tästä

Syyskokouksessa 23.11.2023 klo 17–19 valitaan

  • puheenjohtaja kaudelle 2024–2025
  • kolme varsinaista jäsentä kaudelle 2024–2025 sekä
  • kolme varajäsentä vuodeksi 2024

Syyskokoukseen osallistuvat henkilöt pääsevät myös vaikuttamaan tulevan vuoden hallituksen kokoonpanoon. Hallitushakijoiden hakemukset lähetetään kokoukseen ilmoittautuneille viikko ennen syyskokousta.

Mitä pääset tekemään Viestin hallituksessa?

Viesti ry:n hallituksessa pääset määrittelemään sitä, mihin suuntaan Viesti ry kehittää toimintaansa tulevina vuosina. Hallitus tekee päätökset yhdistyksen tavoitteista sekä strategisista linjauksista. Yhdistyksen operatiivisesta toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja Siina Repo.

– Viestin hallitustyö tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa nopeasti kasvavaan viestinnän alaan ja luoda viestijöille entistä paremmat edellytykset työskennellä alalla. Edistämme viestijöiden yhteenkuuluvuutta ja yhteistyötä, vahvistamme alan arvostusta Suomessa sekä luomme kehittymisen mahdollisuuksia lähes 2 500 jäsenellemme vastaten muuttuviin tulevaisuuden tarpeisiin, sanoo Viestin hallituksen puheenjohtaja Mari Tuokko.

Mitä puheenjohtajan työ edellyttää?

Puheenjohtaja on toiminnanjohtajan esihenkilö ja hallitustyön johtaja. Hänen tehtävänään on kehittää yhdistyksen toimintaa, valmistella hallituksen kokoukset yhdessä työvaliokunnan (puheenjohtaja, toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja) kanssa. Hän ottaa kantaa edunvalvontaan, strategisiin linjauksiin ja virallisiin kannanottoihin sekä muihin järjestön edun ja maineen kannalta merkittäviin kysymyksiin. Hän voi toimia myös kattojärjestö Akavan Erityisalojen hallituksessa Viestin edustajana.

Etsimme erityisesti strategista osaamista, kasvu- ja muutososaamista, palveluiden kehittämisen taitoa, näkemyksellisyyttä markkinointiin sekä viestinnän alan tuntemista eri toimialoilta.

Mitä hallitustyö edellyttää?

Hallituksen jäsenen on oltava Viesti ry:n jäsen. Hallituksen jäsenen tehtäviin kuuluu kokouksiin osallistuminen noin 10 kertaa vuodessa, kokousmateriaaleihin tutustumista sekä keskusteluun ja päätöksentekoon osallistumista. Hallituksen jäsen sitoutuu edistämään yhdistyksen ja sen jäsenten etua. 

Hallituksen kokoukset järjestetään yleensä arki-iltoina, ne ovat tyypillisesti kahden tunnin mittaisia. Niihin voi osallistua etänä. Hallituksen kokouksista maksetaan pieni palkkio sekä mahdolliset matkakorvaukset pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville. Puheenjohtajan ja hallituksen varsinaisten jäsenten toimikausi on kaksi vuotta ja varajäsenten yksi vuosi. Hallituksen opiskelijaedustaja valitaan vuodeksi kerrallaan.

Hae Viestin hallitukseen vastaamalla hakulomakkeen kysymyksiin 16.11.2023 mennessä

Jos haluat olla luomassa tulevaisuuden ammattijärjestöä, hae mukaan hallituksemme jäseneksi!

Huomaathan, että hakemuksesi jaetaan kokoukseen ilmoittautuneille Viestin jäsenille kokousmateriaalin jakamisen yhteydessä, viikko ennen syyskokousta.

> Hae hallituksen jäseneksi täällä

> Hae Viestin puheenjohtajaksi 2024-2025 täällä 

> Hae opiskelijaedustajaksi 2024 täällä

Ilmoittauduthan samalla syyskokoukseen ja varaudu olemaan paikalla – näin saat parhaiten äänestäjien huomion.

Odotamme innolla hakemustasi!

Huomioithan, että hallituksen mukaan voivat hakea vain Viesti ry:n jäsenet. Jäseneksi voi liittyä myös tullessaan valituksi hallitukseen.