Viestin uusi järjestökoordinaattori esittäytyy

Haluatko kehittää viestinnän alaa? Hae Viestin hallitukseen!
11.10.2019
“Kaikki on hyvin, kunnes ryhdyt puhumaan ilmastonmuutoksesta” – Somen ilmastokeskustelu ahdistaa tutkijoita
22.10.2019

Viestin uusi järjestökoordinaattori esittäytyy

Keltaisia lehtiä syksyisessä maisemassa

Viestin toimisto sai mahtavan vahvistuksen riveihinsä lokakuun alussa, kun Maaria Tommila aloitti työnsä Viestin järjestökoordinaattorina. Maarian tärkeimpinä vastuualueina ovat jäsenpalvelu ja jäsentapahtumien järjestäminen. Lue alta Maarian terveiset viestijöille!

 

Hei Viestin jäsenet! Olen Maaria, uusi järjestökoordinaattorinne Viestissä. Koulutustaustaltani olen sekä kulttuurienvälisen viestinnän maisteri että saksan kielen ja kulttuurin maisteri. Olen huippuinnoissani uudesta pestistäni, sillä Viestissä pääsen aitiopaikalta seuraamaan viestinnän ammattilaisten kuulumisia, antamaan oman panostukseni alan kehittämiseen ja mikä tärkeintä, auttamaan teitä ihania jäseniämme kaikissa työuranne vaiheissa jo opiskeluajoista lähtien.

Ensimmäisellä työviikollani pääsin seuraamaan kiinnostavaa Viestinnän ammattilaiset 2019 -tutkimuksen julkistustilaisuutta, jossa ilokseni tapasin paikan päällä teitä viestijäkollegoitani. Voit tutustua tuoreeseen tutkimusraporttiin täällä.

Julkistamistilaisuudessa keskusteltiin viestinnän alan arvostuksesta ja viestinnän mittaamisesta yhtenä arvostuksen nostamisen keinona. Mittaamisella on omat tärkeät tarkoituksensa ja tehtävänsä. Silti pohdin, jääkö jotakin viestinnän alan ja viestinnän luonteen aivan omanlaisesta erityisyydestä huomaamatta silloin, kun pyrimme kääntämään viestinnän saavutuksia ymmärrettäviksi muiden alojen kielille? Voisiko asiaa tarkastella myös siten, että vaikka kuinka mittaamme viestintää, emme välttämättä koskaan kykene tavoittamaan viestinnän kokonaisvaikutusta?

Viestinnän merkitys voi usein olla jopa suurempi ja moninaisempi kuin mihin mittarit taipuvat. Viestinnän mittaamiselle on aikansa ja paikkansa, mutta samaan aikaan toivon, että osaamme aina arvostaa osaamistamme ja alaamme joka tilanteessa, myös yli mittaustulosten.

Haluan siis muistuttaa sinua, viestijä, että teet arvokasta työtä organisaatiossasi joka päivä.

“Viestinnän mittaamiselle on aikansa ja paikkansa, mutta samaan aikaan toivon, että osaamme aina arvostaa osaamistamme ja alaamme joka tilanteessa, myös yli mittaustulosten.”

Viestinnän ala kehittyy jatkuvasti. Joskus kehityksen eturintamassa voi olla yksinäistäkin, mutta ei hätää! Meillä viestijöillä on toisemme sekä erinomaiset viestimisen ja vuorovaikutuksen taitomme. Muistetaan pitää yllä verkostojamme, esimerkiksi osallistumalla Viestin tapahtumiin.

Viesti järjestääkin jäsenilleen lukuisia viestinnän osaamista kehittäviä koulutuksia ja tapahtumia, joihin voit Viestin jäsenenä aina ilmoittautua mukaan. Jos et ole vielä koskaan ehtinyt tai uskaltanut mukaan tilaisuuksiimme, tee se tänä syksynä. Tapahtumissamme on tarjolla mukavien viestijäkollegojen seuraa, vertaistukea ja täyttä asiaa viestinnästä. Tulevat tapahtumamme löydät täältä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Odotan innolla sitä, että olemme yhteyksissä. Toivottavasti tapaamme myös Viestin tapahtumissa!

Toivotan työn iloa syksyysi!

Maaria Tommila

Järjestökoordinaattori
maaria.tommila@viesti.fi
@MaariaTommila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *