Skip to content

Sano kyllä


Julkaistu: 05.02.2018
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Viesti ry:n hallituksen väistyvä opiskelijajäsen Eleonora Schirmer avaa blogipostauksessaan ammattijärjestössä vaikuttamisen merkityksellisyyttä. Mitä kaikkea opiskelijajäsen voi oppia menemällä mukaan viestintäalan järjestön opiskelijatoimintaan? Ja ennen kaikkea, miksi se kannattaa tehdä.

Eräs viisas ihminen sanoi minulle kerran, että mene mukaan vapaaehtoistoimintaan.Mitä tällaisesta toiminnasta sitten jää käteen?

Se oli syyskuu vuonna 2015. Viesti ry haki muutamaa opiskelijajäsentä auttamaan silloiselle Markkinointiviestinnän viikolle. Pääsin mukaan Wanhan Sataman kodikkaaseen messuympäristöön ja näkemään mistä kaikesta Viesti ry on rakennettu. Myöhemmin sinä vuonna silloinen toiminnanjohtaja pyysi minua mukaan Viestin hallitukseen opiskelijajäsenen rooliin. Tässä kohtaa oli se hetki, kun yksi kyllä muutti elämääni. Saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta sen se yksi kyllä sai aikaan.

Hieman tärisevin jaloin astelin ensimmäiseen kokoukseen tammikuussa 2016 ja pohdin, että mitä minulla nyt on täällä sanottavana alan ammattilaisten keskuudessa. Olinhan vasta kandivaiheen opiskelija. Minun tehtäväni oli kuitenkin varsin yksinkertainen: tuo esille alan opiskelijoiden mietteitä, huolia ja toiveita. Näihin kahteen vuoteen on mahtunut opiskelijoille suunnattuja tapahtumia ja vierailuja, palkkasuositusten pohtimista, stipendien jakamista, opiskelijakavereideni ajatusten esille tuomista sekä yleisesti opiskelijoiden etujen valvomista silloin, kun puhutaan mistä tahansa opiskelijoiden kouluttautumiseen tai työllistymiseen viittaavasta.

Viestissä toimiminen on opettanut sellaisia työelämän taitoja, joita koen tarvitsevani vielä myöhemminkin. Olen saanut seurata vierestä kokeneempien pohdintoja ja sanoa väliin omiani. Töitä on päätetty ja tehty yhdessä. Olemalla mukana olen saanut rohkeutta ja luottamusta itseeni, sillä tilaa ja vapautta on tarjottu. Olen tehnyt osani, jotta toiminnastamme välittyisi se kaikista olennaisin: me ajamme kaikkien viestintäalalla työskentelevien etuja parhaamme mukaan. Vaikka resurssimme eivät välttämättä takaa pikkujouluihimme Vain elämää -artisteja, voin kuitenkin taata sen, että viihtyvyyden eteen on tehty niin paljon, kuin kahden hengen toimistolta voi odottaa.

Tähän liittyen haluan lopuksi korostaa, että aikani hallituksessa ei olisi mitään ilman niitä kaikkia upeita ihmisiä, joita olen saanut tämän matkan varrella tavata. Lämmöllä rohkaisevat viestintäkoordinaattorit (Maria ja Laura) sekä ihana opiskelijajäsentoverini Mari ovat olleet tuki ja turva jännittävässä aikuisten maailmassa. Lisäksi näiden kahden vuoden aikana hallitukseen kuuluneet ihmiset ovat tarjonneet aikaansa ja minulle tilaisuuden kehittää taitojani viestintäalan töissä. En edes tiedä miten voisin kiittää tästä kaikesta. Varmaan näin aluksi sanomalla kiitos. Kiitos, että te kaikki olette antaneet minulle mahdollisuuden. Lupaan antaa sen eteenpäin.

Eleonora Schirmer, Viesti ry:n opiskelijajäsen 2015-2017