Skip to content

Vaikuta viestinnän alaan vastaamalla Viestinnän ala 2023 -kyselyyn


Julkaistu: 04.09.2023
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Mitkä ovat tyypilliset työtehtäväsi viestijänä? Mikä työssä kuormittaa? Millaisena koet alan tällä hetkellä? Tervetuloa vastaamaan Suomen laajimpaan viestintäalaa koskevaan tutkimukseen. Vastaamalla autat kehittämään viestintäalaa, lisäämään alan arvostusta ja tuomaan esiin sen ilmiöitä. Kysely on auki syyskuun loppuun 30.9. asti.

Huom! Tutkimuslinkki on päivitetty artikkeliin. Jos olet vastannut kyselyyn ennen 8.9. pyydämme sinua ystävällisesti vastaamaan uudelleen kyselyyn. Pahoittelemme aiempaa virheellistä linkkiä.

Hyvä viestintäammattilainen,

Kutsumme sinut vastaamaan Suomen laajimpaan viestintäalaa koskevaan tutkimukseen. Viestinnän ala 2023 -tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa viestinnän ammattilaisten työnkuvan ja ammattiosaamisen kehitystä. Vastaaminen vie aikaasi 15-20 minuuttia. Tutkimuskysely on avoinna 30.9.2023 asti.

Tästä pääset vastaamaan Viestinnän ala -tutkimukseen

Viestinnän ala kehittyy jatkuvasti toimintaympäristön muuttuessa ja ammatti vaatii viestijältä jatkuvaa osaamisen päivittämistä. Tämän tutkimuksen avulla saamme tietoa muun muassa alan kuormittavuustekijöistä, ammattilaisten kehitystarpeista ja palkkatasosta. Kun tunnemme alan epäkohdat, pystymme vaikuttamaan myös niihin.

Siksi toivomme, että ehdit vastaamaan tähän tärkeään kyselyyn ja annat äänesi kuuluville. Vastaamalla autat meitä alan yhteisöjä kehittämään ja palvelemaan alaa entistä paremmin.

Tutkimuksen tulosten julkistaminen 29.11.

Julkistamme Viestinnän ala 2023 -tutkimuksen tulokset tuoreena jäsenillemme avoimessa webinaarissa keskiviikkona 29.11. klo 9–10. Varaathan siis ajan jo kalenteristasi ja ilmoittaudu webinaariin.

Tutkimusraportti julkaistaan myös Viestin, ProComin ja JATin verkkosivuilla.

Me viestintäalan ammattiyhteisöt toteutamme tutkimuksen yhteistyössä. Tutkimuksen suorittaa toimeksiannostamme tutkimustoimisto IROResearch. Edellinen vastaava tutkimus on vuodelta 2021, ja siihen saimme vastauksia yli tuhat. Tutkimus on avoinna kaikille viestinnän alalla toimiville, myös muille kuin yhteisöjemme jäsenille. Vastaajien kesken arvotaan neljä (4) kappaletta 100 euron S-ryhmän lahjakorttia.

Kiitos, että autat meitä kehittämään viestintäalaa yhdessä entistäkin paremmaksi!

Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

JAT Julkisen alan viestijät ry