Skip to content

Viesti-ystävä – kokemus, joka kannatti


Julkaistu: 14.02.2024
Kirjoittaja: Viesti ry

Vuosi sitten ystävänpäivänä lanseerattiin itseohjautuva sparrailuverkosto nimeltä Viesti-ystävä. Uuden sparrailuverkoston tarkoituksena oli hyvien ystävänpäiväntoivotusten sijaan antaa Viestin jäsenille todellinen mahdollisuus ystävystyä ja verkostoitua oman alan ammattilaisten kesken. Ohjelmaan ilmoittautui mukaan 70 Viestin jäsentä, joista yksi oli Suomen startup -yhteisön viestintäpäällikkö Anni Lehti.

Osallistuminen Viesti-ystävä -sparrailuverkostoon oli minulle erittäin onnistunut kokemus, sillä en saanut vain hetkellistä tuttavuutta vaan löysin henkilön, jonka kanssa olemme pitäneet yhteyttä jo pidempään, Anni kertoo.

Ilmoittautumisen yhteydessä jokainen pääsi kertomaan muun muassa omista kiinnostuksen kohteista ja toiveista nähdä kasvotusten tai etänä. Ilmoittautuneiden joukosta pyrittiin etsimään jokaiselle osallistujalle oma Viesti-ystävä, jonka kanssa pystyi sparrailemaan viestinnästä, työelämästä ja ennen kaikkea tutustumaan oman työpaikan ulkopuolisiin viestijäkollegoihin.

Ystävyys toi mukanaan uusia näkökulmia

Hakemuksen lähetettyään Anni odotti innostuneena, millainen ystävä hänelle löytyy. Pian tulikin tieto, että hänelle löytynyt Viesti-ystävä oli Visma Solutionsin viestintä- ja markkinointijohtaja Tiina Holm.

–Ensimmäinen yhteydenottomme tapahtui sähköpostitse, jossa sovimme etätapaamisesta. Oli jännittävää ensimmäistä kertaa kohdata ruudun äärellä ja alkuun mietinkin, että miten tämänlainen tapaaminen ja tutustuminen toimisi. Kaikki jännitys oli kuitenkin turhaa, sillä keskustelua riitti puolin ja toisin.  

Muutaman viikon kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta ystäväpari sopi lounaalle menemisestä. Aluksi keskustelut pyörivät työasioiden ympärillä.


– Oli kiinnostavaa kuulla toisen viestinnän alalla työskentelevän ajatuksia ja nopeasti keskustelua riitti myös aivan kaikesta harrastuksista matkusteluun. Sittemmin olemme pitäneet yhteyttä ja jakaneet kuulumisiamme WhatsAppissa.

Annin mielestä ohjelmassa parasta oli se, että Viesti-ystävä työskentelee samalla alalla ja ymmärtää asioita, jotka viestinnässä mietityttävät. Omalta Viesti-ystävältään hän sai uusia näkökulmia, vinkkejä ja suosituksia sekä laajensi omaa ammatillista ajatteluaan. 

Yhteydenpito syveni vuoden aikana ammatillisesta sparrailusta ystävyyteen

–Tammikuussa 2024 sain viestin, jossa oli suloisen vauvan kuva – Viesti-ystäväni oli saanut perheenlisäystä. Tämä iloinen uutinen toi entistäkin lämpimämmän ja henkilökohtaisemman sävyn, ja olin todella onnellinen Tiinan puolesta.

Anni kertoo, että Viesti-ystävä -sparrailuverkostoon osallistuminen oli hänelle unohtumaton kokemus.

– Suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat avartaa näkemyksiään ja rakentaa uudenlaisia yhteyksiä.

Annin neljä vinkkiä Viesti-ystävyyteen ja ammatilliseen verkostoitumiseen

1. Avoin mieli: Lähde mukaan ohjelmaan avoimin mielin ja ole kiinnostunut toisen henkilön tarinoista. Valmistaudu etukäteen kysymyksillä, jotta vältät kiusalliset hiljaiset hetket.

2. Itsestä kertominen: Jos tapaaminen vieraan ihmisen kanssa jännittää, mieti etukäteen, miten voit kertoa itsestäsi selkeästi ja kiinnostavasti.

3. Kuuntele: Kuunteleminen on avainasemassa. Anna toiselle puheenvuoro ja kuuntele toisen henkilön kokemuksia ja näkökulmia.

4. Ole avuksi: Ammatillisessa verkostoitumisessa on aina tärkeää olla valmis tarjoamaan apua ja ammatillista osaamistasi myös muille. Auttamalla muita luo mahdollisuuden vastavuoroiseen tukemiseen.

Kaipaatko sinäkin ammatillista ystävää? Hae vuoden 2024 Viesti-ystäväksi 3.3.2024 mennessä.