Skip to content

Viestin jäsenten edunvalvonta vahvistuu ammattikorkeakoulujen oman työehtosopimuksen myötä – luvassa korotuksia palkkoihin


Julkaistu: 06.03.2024
Kirjoittaja: Viesti ry
Kategoria: Ajankohtaista, Uutinen

Pitkien neuvottelujen tuloksena ammattikorkeakouluihin on saatu oma työehtosopimus, joka astuu voimaan huhtikuun 2024 alusta. Sopimus koskettaa myös Viestin jäseniä, jotka työskentelevät ammattikorkeakouluissa erilaisissa viestintään tai markkinointiin liittyvissä tehtävissä.

Viestintä

Viestin kattojärjestö Akavan Erityisalat korostaa, että oma työehtosopimus merkitsee valtavaa harppausta jäsenten edunvalvonnassa. Viestin jäseniä sopimuspöydässä edustaa akavalainen neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

– Työehtosopimuksen myötä jäsenet saavat jatkossa oman luottamusmiehen työpaikoilleen. Jäsentemme työehtojen edunvalvonta vahvistuu olennaisesti koko korkeakoulusektorilla, kertoo Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies Anna Zibellini, joka toimi yhtenä YTN:n neuvottelijoista sopimuspöydässä.

Itsenäinen sopimus ammattikorkeakouluille ja pääsy oman neuvottelujärjestön kautta sen neuvottelupöytään on Akavan Erityisalojen pitkäaikainen tavoite. Sen eteen on tehty vaikuttamistyötä jo kymmenen vuotta.

— Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palvelussuhteen ehdot ovat tähän mennessä määräytyneet yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan, mikä on melko kaukana viestinnän työn arjesta ammattikorkeakouluissa. Uuden sopimuksen ansiosta voimme jatkossa tarjota ammattikorkeakouluissa työskenteleville viestijöille parempaa edunvalvontaa ja myös kehittää heidän palkkaustaan, toteaa Viestin toiminnanjohtaja Siina Repo

Työehtosopimus on kaksivuotinen. Ensimmäiselle 13 kuukauden kaudelle sovittiin 2,7 prosentin suuruinen yleiskorotus ja 0,4 prosentin paikallinen erä. Vuoden 2025 palkankorotuksista sovitaan saman vuoden helmikuussa.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palvelussuhteen ehdot ovat tähän mennessä määräytyneet Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan, eikä Akavan Erityisaloilla tai neuvottelujärjestö YTN:llä ole ollut edustusta neuvottelupöydässä. Nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2024 saakka.

> Lue YTN:n tiedote tästä.

Ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksen osapuolet ovat Sivistysala ry,  Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.