Skip to content

Haluatko kehittää viestinnän alaa? Hae Viestin hallitukseen!


Julkaistu: 11.10.2019
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Haluatko vaikuttaa siihen, millaisia asioita oma ammattijärjestösi ajaa? Tahdotko kehittää viestintäalaa ja nostaa ammattikuntamme arvostusta? Haemme jäseniä Viesti ry:n hallitukseen vaihtovuorossa olevien tilalle.

Hallituksessa pääset määrittelemään sitä, mihin suuntaan Viesti ry ja viestinnän ala kehittyvät vuonna 2020. Hallitus kokoontuu noin 8-10 kertaa vuodessa, ja kokouksista maksetaan kokouspalkkiot. Varajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkiin kokouksiin.

Syyskokous 26.11.2019 valitsee hallitukseen puheenjohtajan kaudelle 2020-2021, kolme varsinaista jäsentä kaudelle 2020-2021 sekä kolme varajäsentä vuodeksi 2020.

Innostuitko? Hae Viestin hallitukseen vapaamuotoisella hakemuksella, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka olet?
  • Haetko puheenjohtajan, varsinaisen jäsenen vai varajäsenen paikkaa?
  • Miksi haluat Viestin hallitukseen?
  • Nimeä vähintään yksi tavoite, jota haluat Viestin edistävän vuonna 2020. Millä tavoin itse haluaisit työskennellä tämän tavoitteen saavuttamiseksi?

 

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen toimisto@viesti.fi viimeistään 24.11.2019 ja kirjoita viestisi otsikoksi “Haku Viestin hallitukseen”. Jos et pääse paikalle vuosikokoukseen, mutta haluat hakea hallitukseen, Viestin toimisto esittelee sinut vuosikokouksessa hakemuksesi tietojen perusteella.

Odotamme innolla yhteydenottoasi ja hakemustasi. Tehdään viestinnän alasta vieläkin parempi vuonna 2020!

Vuosikokouksessa 26.11. klo 17-19 alustajana toimii Riitta Suominen, joka kertoo kiinnostavasta väitöskirjastaan ”Virkatekstin käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi”. Lue lisää vuosikokouksesta ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

 

”On motivoivaa päästä antamaan oma panos viestinnän alan kehitykseen”

 

Miten hallituksen nykyinen varapuheenjohtaja Anu von Lode Valkeajärvi, varsinainen jäsen Ilse Skog ja varajäsen Miina Salmenharju kuvailevat kokemuksiaan Viestin hallitustyöskentelystä?

Anu von Lode Valkeajärvi, Ilse Skog ja Miina Salmenharju

 

Anu von Lode Valkeajärvi: ”Lähdin mukaan Viestin toimintaan, koska halusin kehittää jäsentoimintaamme. Ideasta on syntynyt esimerkiksi Viestin jäsenten Facebook-ryhmä, jossa jäsenet voivat vapaasti verkostoitua ja kysyä neuvoa toisiltaan. Viestin hallitukseen kannattaa hakea, jos on innostunut viestinnän alan ja viestijöiden edunvalvonnasta. Viesti on ainoa viestijöiden ammattijärjestö, ja yhdessä pystymme viemään eteenpäin alalla työskentelevien kannalta tärkeitä asioita.”

 

Ilse Skog: ”Jäsen, tule mukaan Viestin hallitukseen vaikuttamaan viestinnän tulevaisuuteen! Innostuin hallitustyöskentelystä puolitoista vuotta sitten. Hain vuoden 2017 syyskokouksessa varajäseneksi ja minut valittiin tuohon vuoden pestiin. Minusta hallituksessa mukana olo oli niin kivaa, että vuonna 2018 syyskokouksessa hain varsinaisen jäsenen paikkaa.

Hallitustyössä minua innostaa erityisesti mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaiseksi viestinnän työ ja vaadittu osaaminen muodostuvat tulevaisuudessa. Haluan myös vaikuttaa iäkkäämpien viestinnän ammattilaisten työllistymiseen. Ikä on vain numero – ihminen, hänen osaamisensa ja asenteensa uudistumiseen pitäisi minusta ratkaista rekrytointitilanteissa.

Näiden teemojen parissa jatkan hallitusuraani Viestissä vielä ensi vuonna. Mikä on teema, jota erityisesti haluaisit viedä eteenpäin kaikkien viestijöiden parhaaksi? Suosittelen vahvasti tulemaan vuosikokoukseen tiistaina 26.11. klo 17 alkaen ja hakemaan vaikuttamispaikkaa Viestin hallituksessa.”

 

Miina Salmenharju: ”Vuosi Viesti ry:n hallituksen jäsenenä on ollut antoisa ja inspiroiva kokemus. Hallitustyöskentely on antanut paljon uusia ideoita ja ajatuksia omaan työhöni. Viestin hallituksessa olen päässyt näkemään viestinnän alaa pintaa syvemmältä, ja on ollut motivoivaa päästä antamaan oma panoksensa viestinnän alan kehitykseen. Suosittelen lämpimästi hakemaan mukaan!”