Skip to content

Jäsen, onhan työttömyysturvasi kunnossa?


Julkaistu: 09.04.2020
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Erityisesti nykyisissä poikkeusoloissa on hyvä varmistaa, että jäsenyytesi ammattijärjestössä ja kassassa ovat kunnossa. Viestin jäsenenä saat monipuolisesti tukea ja palveluja urasi eri vaiheisiin. Työttömyyskassan jäsenenä olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen, kunhan työssäoloehto täyttyy.

 

Viestin eli ammattijärjestön jäsenenä saat monenlaisia palveluja urasi eri vaiheisiin: esimerkiksi laki- ja urapalvelut, palkkaneuvonta, työsuhdeneuvonta, koulutukset ja tapahtumat sekä monet muut jäsenedut ovat käytössäsi. Kun olet myös työttömyyskassan jäsenen, saat ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, kun työssäoloehto täyttyy.

Kun olet liittynyt Viestiin, olet liittymislomakkeella tehnyt valinnan siitä, haluatko liittyä myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäseneksi. Erkon jäsenmaksu sisältyy Viestin jäsenmaksuun. Huomaathan siis, että Viestin jäsenenä et ole automaattisesti myös Erkon jäsen. Jos et ole varma jäsenyydestäsi Erkossa, voit tarkastaa asian jäsensihteereiltä.

Muistathan huolehtia jäsenmaksusi ajan tasalle. Voit tarkastaa jäsenmaksutilanteesi, maksaa jäsenmaksujasi ja päivittää jäsentietojasi näppärässä verkkoasioinnissamme. Voit myös tilata jäsenmaksuviitteen tällä lomakkeella ja maksaa jäsenmaksusi verkkopankissasi.

 

En ole vielä kassan jäsen

Jos et ole vielä työttömyyskassa Erkon jäsen, mutta haluaisit liittyä, voit tehdä sen Viestin jäsenenä tällä lomakkeella. Huomaathan, että työttömyyskassaan voit liittyä tai kassaa vaihtaa vain silloin, kun olet palkkatyössä.

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä mahdollisimman varhain. Näin kerrytät jäsenyysehtoa, joka osaltaan määrittää, saatko työttömyysaikana ansiopäivärahaa työttömyyskassasta. Lue työttömyysturvasta tarkemmin Erkon ja kattojärjestömme Akavan Erityisalojen sivuilta.

 

Opiskelijan työttömyysturva

Myös opiskelijan kannattaa liittyä työttömyyskassaan jo opiskeluaikana, jotta toimeentulo on turvattu valmistumisen jälkeisen työttömyyden varalta. Opiskelijana voit liittyä kassan jäseneksi ehdollisesti heti, vaikka et juuri nyt kävisikään töissä opintojesi ohella. Ehdollinen liittyminen tarkoittaa sitä, että kassan jäsenyys aktivoituu siitä päivästä lukien, jolloin olet seuraavan kerran palkkatyössä (esimerkiksi opiskelujen ohella tehtävät osa-aika- ja kesätyöt) ja maksat palkastasi Viestin jäsenmaksun. Huomioithan, että Viestin opiskelijajäsenyys on maksuton siis vain silloin, kun et ole töissä eli saa palkkaa.

Viestin opiskelijajäsenenä voit liittyä Erkoon tällä lomakkeella.

 

Jos jäsenyysasiat mietyttävät, löydät vastauksen useimmin kysyttyihin kysymyksiin kattojärjestömme Akavan Erityisalojen sivuilta. Voit myös olla yhteydessä Viestin toimistoon (toimisto@viesti.fi).