Skip to content

Vertaistukea ja oivalluksia – mentorointi viestijän vahvistajana


Julkaistu: 22.08.2017
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Mentorointi on suosittu tapa kehittää itseään ja ammatti-identiteettiään kokeneemman kollegan tuella. Aktorin lisäksi mentorointiohjelmasta hyötyvät myös mentorit, sillä ohjelma tarjoaa uusia oivalluksia, laajentaa verkostoja ja auttaa kehittymään esimiehenä. Viestin mentorointiohjelma käynnistyy jälleen lokakuussa. Viime kaudella aktorina ohjelmaan osallistunut tiedottaja Meri Mattila sekä mentorina toiminut viestintäjohtaja Kaisa Lipponen kertovat, miksi mentorointi on heidän mielestään tärkeää.

 

Aktori Meri Mattila: Mentorointi antoi rohkeutta

 

”Saan valtavasti virtaa ja onnistumisen tunteita työstäni. Olin juuri ennen mentorointiohjelmaan hakemista jäänyt vanhempainvapaalle ja mietin, miten voisin työelämän rajapinnassa ylläpitää ja kehittää ammatillista osaamistani sekä pysyä kuulolla alalla puhuttavista aiheista. Innostuin hakemaan mentoriohjelmaan, koska halusin vahvistaa omaa viestinnän asiantuntijuuttani sekä verkostoitua alan osaajien kanssa muutenkin kuin somessa. Toisaalta etsin myös vertaistukea uralla etenemiseen sekä keskustelukumppania, joka innostuu sellaisista työelämän teemoista kuten vuorovaikutuksesta, somesta, työhyvinvoinnista ja johtamisesta.

Mentori-aktori-tapaamisten ohella ehdottomasti antoisinta oli koko ryhmän yhteiset kohtaamiset ja asiantuntijapuheenvuorot. Eniten minuun teki vaikutuksen Anne Korkiakosken puheenvuoro viestinnän ja markkinoinnin integraatiosta sekä johtoryhmätyöskentelystä viestijän näkökulmasta. Oppimispäiväkirjan ja keskusteluiden avulla opin reflektoimaan omaa osaamistani, niin vahvuuksia kuin kehityskohteita. Mentorointi antoi myös rohkeutta sanoa ääneen sen, missä haluan olla urallani esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden päästä. Unelmat eivät tunnetusti (usein) toteudu, jos niitä ei määrätietoisesti tavoittele. Mentorointi haastoi myös miettimään omia arvojani ja auttoi toisaalta löytämään uusiakin askelmerkkejä urapolulleni.

Jos sinusta tuntuu, että olet jollain tapaa risteyskohdassa työelämässä, uskon että mentorointiohjelmasta löydät ajatuksia siitä, minne suuntaan kannattaa lähteä. Hyppää avoimin mielin mukaan!”

Lisää Merin ajatuksia mentoroinnista voit lukea Mothers in Business -blogista.

 

Mentori Kaisa Lipponen: Mentorointi on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään

 

”Olen omalla urallani huomannut, että kokeneempien esimiesten ja kollegoiden tuki on ollut ja on edelleen erittäin arvokasta. Mentorointi oli yksi mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään ja tarjota keskustelukumppani jollekulle sitä tarvitsevalle.

Kaikkein antoisinta oli uusiin, hienoihin ihmisiin tutustuminen sekä yhteiset tapaamiset hyvine keskusteluineen. Uskon, että niistä syntyi oivalluksia paitsi aktorille myös mentorille. Prosessissa voi kehittää esimerkiksi omia coachaus- ja kuuntelutaitojaan.

Viesti ry:n mentorointiohjelma on hyvä tapa aloittaa mentorointi, sillä ohjelmassa saa ammattilaisen ohjeita prosessiin sekä verkoston, jonka kanssa voi myös jakaa kokemuksia. Mentoroinnista ei tarvitse siis tietää kaikkea, mutta kannattaa itsekin olla oppimismielellä liikkeellä.”

 

 

Kaipaatko edistystä urallesi tai tuoreita ajatuksia suunnan muuttamiselle? Oletko siirtymässä asiantuntijatyöstä esimies- tai johtamistyöhön? Etsitkö uusia haasteita tai vahvistusta osaamisellesi? Hae aktoriksi Viestin mentorointiohjelmaan! Haku päättyy 25.8. Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät täältä.