Skip to content

Viestinnän tulevaisuus opiskelijatyöntekijän silmin


Julkaistu: 03.12.2019
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Yleinen

Syksyn päätapahtumaamme Viestinnän tulevaisuutta oli tänä vuonna tekemässä opiskelijatyöntekijä Iiris Nelimarkka Vaasan yliopistosta. Koska opiskelijat ovat tulevaisuuden asiantuntijoita, olemme Viestissä iloisia siitä, että viestinnän opiskelijat olivat näkyvästi mukana tapahtumassa. Alta pääset lukemaan, millainen Viestinnän tulevaisuus -seminaari oli Iiriksen näkökulmasta.

 

Hei viestiläiset! Tässä Iiris, Viestinnän tulevaisuuden opiskelijatyöntekijä. Opiskelen Vaasan yliopistossa organisaatioiden viestinnän maisteriohjelmassa. Tämän syksyn Viestinnän tulevaisuus -seminaariin osallistuminen oli minulle unohtumaton kokemus!

Viestinnän tulevaisuus opiskelijatyöntekijä Iiris Nelimarkka 2019

Mielestäni on mahtavaa, että Viesti ry palkkasi opiskelijatyöntekijän Viestinnän tulevaisuus -tiimiin ja antoi näin mahdollisuuden kartuttaa oman alan työkokemusta. Arvostan sitä, että Viesti ry maksoi työstäni tehtävääni ja viestinnän alan osaamistani vastaavan palkkion.

Päiväni alkoi perusteellisella perehdytyksellä sekä Viesti ry:n toimintaan että tulevaan iltaan, minkä jälkeen vuorossa oli tapahtumapaikan järjestely seminaarikuntoon sekä vieraiden vastaanottaminen. Seminaarin käynnistyttyä työtehtävänäni oli sometus puheenvuoroista ja paneelikeskustelusta Viesti ry:n Instagramissa.

Opin monia uusia käytännön asioita, joita yliopiston kursseilla ei välttämättä opi. Hyvällä tavalla haastavaa oli esimerkiksi nopea live-somettaminen, jossa hoksottimien täytyi olla terävänä koko ajan, sillä aikaa ei ollut käytössä esimerkiksi sanamuotojen loputtomalle hiomiselle.

Opin paljon myös tapahtuman järjestämisestä. Yllättäviä asioita voi sattua tapahtuman aikana, esimerkiksi tekniset haasteet ja ajoittain hektinen aikataulu voivat tulla eteen. Nämäkin ovat kuitenkin hyviä oppimiskokemuksia. Vaikka kaikki ei tapahtuman aikana menisi täysin suunnitelman mukaan, se ei tarkoita, etteikö tapahtumasta voi tulla tunnelmaltaan ja ilmapiiriltään aivan mieletön!

Työkokemuksen lisäksi tämä oli mahtava tilaisuus päästä seuraamaan sekä tämän hetken että tulevaisuuden tuulia viestinnässä. Seminaarin perusteella viestinnän tulevaisuus vaikuttaa valoisalta!

Iiris Nelimarkka
Viestinnän tulevaisuuden opiskelijatyöntekijä
Vaasan yliopiston maisteriopiskelija

 

Viestin toimisto kiittää Iiristä hienosta työpanoksesta!

Voit palata Viestinnän tulevaisuus -seminaarin tunnelmiin katsomalla tilaisuuden tallenteen ja lukemalla viestintä- ja järjestöpäällikkö Laura Piiroisen tekemän seminaarikoosteen Viestin blogista.