Skip to content

Viestijän ikä on vain numero – asenne uuden oppimiseen ratkaisee


Julkaistu: 17.02.2020
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Blogi

Millaista tukea, apua ja kannustusta olet Viestin jäsenenä saanut? Tuomme kevään aikana esiin jäsentemme mahtavia tarinoita #SiksiViesti-blogisarjassa. Ensimmäisenä vuorossa on viestinnän asiantuntija Ilse Skog, joka on kuulunut Viestiin vuodesta 2006 alkaen. Ilsen mukaan viestijälle tärkeintä on kyky innostua ja heittäytyä tuntemattomaan – ikä sen sijaan vain numero.

 

Sattuman kautta viestinnän alalle

Olen Ilse Skog, viestinnän asiantuntija Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Ennen viestinnän alalle siirtymistä toimin pankkialalla suunnittelijana kehittämisyksikössä. Vastuualueeni oli tuotekehityksessä, mutta myös pankkipalvelujen myynti ja markkinointi kuuluivat tehtäviini. Olin siis viestinnän kanssa tekemisissä jo ennen alan vaihtamista. 

Pankista siirryin Helsingin ammattikorkeakouluun, joka on nykyisen työorganisaationi Metropolian edeltäjä. Siellä solahdin hiukan vahingossa viestinnän tehtäviin. Aloin tuottaa sisältöä ammattikorkeakoulun upouusille verkkosivuille. Se vaikutti siihen, että työstäni muodostui enemmän ja enemmän viestintäpainotteista.

”Jatkuva oppiminen ja innostus uusia asioita kohtaan ovat viestinnän ammattilaiselle elinehto.”

Olen onnellinen sattuman kautta syntyneestä viestintäurastani. Tunnen, että ala valitsi minut ja että olen päätynyt oikeaan paikkaan työelämässä. Viestinnän asiantuntijan tehtävissä ei ole koskaan valmis. Jatkuva oppiminen ja innostus uusia asioita kohtaan ovat viestinnän ammattilaiselle elinehto. Tässä työssä ei pääse rutinoitumaan eikä leipääntymään.

 

Ammattijärjestö tukena viestinnän asiantuntijuudessa

Ammattijärjestöön olen kuulunut aina. Kun pankki jäi taakse, liityin Viestiin, jossa olen ollut jäsenenä jo vuodesta 2006.  Ammattijärjestö on vankka ja vahva tuki siltä varalta, että töissä jokin menee pieleen. Liitto on paikka, josta voin kysyä neuvoa, jos jokin asia kummastuttaa tai askarruttaa. Työttömyysturvan ja edunvalvonnan lisäksi Viestin jäsenenä voin osallistua monipuolisiin, ajankohtaisiin koulutuksiin. Koulutuksissa kohtaan muita viestinnän asiantuntijoita ja pääsen jakamaan kokemuksia. Itsensä ajan tasalla pitämisen ohella koulutustilaisuudet ovat oivia paikkoja verkostoitumiseen.

Olen toiminut Viestin hallituksessa vuodesta 2018 alkaen ensin varajäsenenä ja myöhemmin varsinaisena jäsenenä. Lähdin hallitustyöskentelyyn mukaan, koska haluan olla vaikuttamassa, millaiseksi tulevaisuuden viestinnän työ muokkautuu. Minua kiinnostaa, miten keinoäly ja digitalisaatio vaikuttavat alaan ja miten viestinnän ammattilaiset selviävät murroksessa.

 

Asenne uuden oppimiseen ratkaisee

Hallituksessa olen muita iäkkäämpi jäsen. Haluankin siellä pitää myös vanhempien jäsentemme puolia. Kulunut sanonta ”ikä on vain numero” pitää mielestäni täysin paikkansa. Oma asenne uuden oppimiseen, innostuminen ja uskallus heittäytyä tuntemattomaan, pitävät viestinnän ammattilaisen työhön kykenevänä. Toivon, että työnantajatkin ymmärtäisivät tämän. 

Kyvykkäästä työvoimasta on pulaa, joten ikä ei saa ratkaista töihin pääsyä tai siellä pysymistä. Itse toivon saavani jatkaa työelämässä niin kauan, kuin se itsestä hyvältä tuntuu ja siitä on hyötyä työnantajalle ja työyhteisölle. 

Terveiseni Viestin jäsenille ovat seuraavat: Pysy mukana, pysy ajan tasalla ja osallistu Viestin tilaisuuksiin!

 

Ilse Skog
Viestinnän asiantuntija, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Viestin hallituksen varsinainen jäsen

 


 

Millaista apua, tukea ja inspiraatiota viestijän työhösi olet Viestin jäsenenä saanut? Kerro se somessa tunnisteella #SiksiViesti tai lähetä jäsentarinasi meille osoitteeseen toimisto@viesti.fi.

 

Oletko jo hyödyntänyt jäsenpalveluitasi?

 

Etkö vielä ole Viestin jäsen? Lue lisää jäseneduistamme ja liity viestijöiden joukkoon!