Skip to content

Lakipalvelut, uravalmennus ja työttömyysturva – hyödynnä Viestin jäsenetusi


Julkaistu: 19.03.2020
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Blogi

Muistathan, että Viesti ry:n jäsenetusi ovat apunasi epävarmoina aikoina. Teimme jäseneduistasi koosteen, josta löydät työsuhdeneuvonnan yhteystiedot, ohjeet henkilökohtaisen uravalmennuksen varaamista varten sekä tietoa työttömyysturvasta. Tutustu listauksen lopussa myös kaikkiin muihin jäsenetuihisi, joita voit hyödyntää koska vain. Jos et ole vielä viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viestin jäsen, voit liittyä ammattijärjestöömme tämän linkin kautta.

 

Työsuhde- ja palkkaneuvonta

Viesti ry:n jäsenenä saat kattojärjestömme Akavan Erityisalojen juristien ja neuvottelupäälliköiden työsuhdeneuvontaa. Myös opiskelijana saat neuvoja opiskeluaikaisiin töihisi liittyen.

Jos koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana sinulle tulee yllättäviä tilanteita eteen töissä, voit tarkistaa juristeiltamme, miten tilanteessasi tulee toimia. Löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin poikkeustilaan liittyen myös Akavan Erityisalojen sivuilta.

 

Juristien yhteystiedot sektoreittain

 

Saat myös palkkaneuvontaa Viestin toimistolta. Tutustu yksityissektorin vähimmäispalkkasuositukseemme ja kysy neuvoa palkka-asioissa viestintä- ja järjestöpäällikkö Laura Piiroiselta (laura.piiroinen@viesti.fi, 044 700 4044).

 

Uravalmennus ja työpsykologi

Viestin urapalvelusta saat varattua itsellesi henkilökohtaista uravalmennusta verkon välityksellä. Urapalvelujen kautta voit varata itsellesi myös ajan työpsykologin etävastaanotolle.

 

Kun kirjaudut urapalveluihin ensimmäistä kertaa:

  1. Syötä sähköpostiosoitteesi ja paina jatka.
  2. Jäsensihteerimme tarkistavat jäsenyytesi, jonka jälkeen saat vahvistusviestin.
  3. Hyödynnä uraportaalin palveluita! Voit varata ajan uravalmennukseen tai työpsykologille sekä ilmoittautua työelämäaiheisiin webinaareihin ja katsoa tallenteita. Huomaathan, että voit varata rajatun määrän henkilökohtaisia valmennuskertoja kalenterivuoden aikana.

 

Työttömyysturva

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenmaksu sisältyy Viestin jäsenmaksuun. Viestin jäsenmaksu on 1,1% palkasta, jos et ole oikeutettu alennettuun jäsenmaksuun.

Kun olet liittynyt Viestiin, olet samalla lomakkeella valinnut, haluatko liittyä samalla kassan jäseneksi. Jos et ole varma siitä, oletko jo Erkon jäsen, voit tarkastaa asian jäsensihteereiltä. Huomioithan siis, että Viestin jäsenenä et ole automaattisesti kassan jäsen, vaan sinun on pitänyt valita liittyä kassaan Viestiin liittyessäsi.

Kun olet liittynyt sekä Viestin että samalla Erkon jäseneksi, Viestin jäsenmaksu kattaa myös työttömyyskassan jäsenyyden. Muistathan huolehtia, että olet varmasti maksanut kaikki Viestin jäsenmaksusi, sillä ne ovat yhteyksissä myös Erkon jäsenyyteesi. Voit tarkistaa jäsenmaksujesi tilanteen kattojärjestömme Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa. Tarvittaessa voit tilata maksamatta jääneille jäsenmaksuille jäsenmaksuviitteen tästä lomakkeesta.

Lue työttömyysturvasta tarkemmin Erkon sivuilta ja kattojärjestömme Akavan Erityisalojen sivuilta.

Olenko oikeutettu ansiopäivärahaan? Lue ansiopäivärahan määräytymisestä Erkon sivuilta.

 

En ole vielä kassan jäsen

Jos et ole vielä työttömyyskassa Erkon jäsen, mutta haluaisit liittyä Erkoon, voit tehdä sen Viestin jäsenenä tämän lomakkeen avulla. Huomaathan, että työttömyyskassaan voit liittyä vain silloin, kun olet palkkatyössä.

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä mahdollisimman aikaisin. Tällöin kerrytät työssäoloehtoa, joka määrittää, saatko työttömyysaikana ansiopäivärahaa työttömyyskassasta. Työttömyysturvaan kannattaa tutustua tarkemmin Erkon sivuilla, joilta löydät tarkempaa tietoa ansiopäivärahasta ja työssäoloehdosta.

 

Opiskelijan työttömyysturva

Myös opiskelijan kannattaa liittyä työttömyyskassaan jo opiskeluaikana. Viestin opiskelijajäsenä voit liittyä Erkoon tämän lomakkeen kautta. Opiskelijana voit liittyä kassan jäseneksi ehdollisesti heti, ilman velvoitetta palkkatyöstä juuri liittymishetkellä. Ehdollinen liittyminen tarkoittaa sitä, että kassan jäsenyys aktivoituu siitä päivästä lukien, jolloin opiskelija on seuraavan kerran palkkatyössä ja maksaa jäsenmaksunsa ansioistaan (esimerkiksi opintojen ohella tehtävät osa-aika- ja kesätyöt).

 

Mitä tehdä, jos jään työttömäksi tai tulen lomautetuksi?

Viestin sivuilta löydät ohjeet lomautuksen ja työttömyyden varalle.

Myös työttömyyskassa Erkon sivuilta löydät kattavat ohjeet työttömyyden ja lomautuksen varalle.

 

Lisää jäsenetuja: vakuutukset, jäsentapahtumat, ViestiStipendi, mentoriohjelmat

Olemme listanneet sinua varten kaikki Viestin jäsenetusi sivuillemme. Ota etusi käyttöön jo tänään!

 

Viestin verkosto

Tervetuloa verkostoitumaan Viestin jäsenten omaan Facebook-ryhmään, jossa voit keskustella ja jakaa ajatuksia viestijäkollegojen kanssa!

 

Viestijä, etkö ole vielä Viestin jäsen? Pääset liittymään Viestiin tästä. Viestin jäsenmaksusta löydät lisää tietoa täältä.

[divider height=”30″ style=”default” line=”default” themecolor=”1″]

Viesti ry on viestinnän asiantuntijoiden valtakunnallinen ammattijärjestö. Olemme ammattiliitto Akavan Erityisalojen jäsenyhdistys. Akavan Erityisalojen kautta kuulumme korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavaan.

Akavan Erityisalat logo

Akava logo