Skip to content

Verkostot tukena viestijänä kasvamisessa


Julkaistu: 09.03.2020
Kirjoittaja: Siina Repo
Kategoria: Blogi

Millaista tukea, apua ja kannustusta olet Viestin jäsenenä saanut? Tuomme kevään aikana esiin jäsentemme mahtavia tarinoita #SiksiViesti-blogisarjassa. Seuraavaksi vuorossa on viestinnän asiantuntija Mari Rantamäki, joka iloitsee tällä hetkellä Viestin mentoriohjelmasta! Viestin verkostot tukevat hänen viestijänä kasvamistaan.

 

Kieliopinnoista viestintään

Korkeakoulujen yhteishaun koittaessa kohdalleni minulle ei ollut vielä täysin selvää, minkä alan ammattilaiseksi haluaisin kasvaa. Kaikkia haussa valitsemiani opintovaihtoehtoja yhdisti kuitenkin vahvan kieliosaamiseni hyödyntäminen.

Päädyin aluksi nykysuomen opintojen pariin Vaasan yliopistoon. Opinto-ohjelmien uudistuttua meitä kielitieteilijän alkuja kannustettiin suuntautumaan viestinnän asiantuntijoiksi. Organisaatioiden viestinnän maisteriopinnot antoivat esimakua viestijän ammatista. Viestinnän opinnot olivat minulle tärkeä käännekohta, sillä niiden aikana minulle vahvistui, että viestintä on oma alani.

 

Viestinnän moniosaajaksi

Nykyisessä viestinnän asiantuntijan työssäni minua innostavat uuden opettelu ja jatkuvasti kehittyvä toimintakenttä. Viestijälle tärkeitä ominaisuuksia ovat avoin mieli ja kyky hypätä tutkimaan mitä tahansa aihepiiriä.

Viestijänä löydän itseni monista eri rooleista. Välillä huomaan olleeni saman päivän aikana tietoimuri, kiteyttäjä, kielipoliisi, sisältövuorten valloittaja, uuden puolestapuhuja, ideasampo ja verkostonikkari!

 

Viesti tukena viestijänä kasvamisessa

Liityin Viestin jäseneksi vuonna 2017 otettuani ensi askeleeni työelämässä valmistumisen jälkeen. Kuulun ammattijärjestöön saadakseni tarvittaessa apua ja turvaa uran erilaisiin kiemuroihin ja tukea viestijänä kasvamiseen. Tässä ovat auttaneet esimerkiksi Viestin palkkasuosituksien tarjoamat suuntaviivat ja erilaiset koulutuksista saadut oivallukset.

Arvostan myös mahdollisuutta uravalmentajan ja työpsykologin tukeen. Joskus lyhytkin keskustelu voi auttaa hahmottamaan sitä, millä ladulla kannattaa hiihtää vai kannattaako vaihtaa kokonaan lajia.

 

Mentoriohjelmasta energiaa

Tällä hetkellä nautin täysillä Viestin mentoriohjelmasta! Aktorina oleminen on antanut minulle uudenlaista energiaa ammattiminäni hahmottamiseen. Viestin mentorointiohjelma on eräänlainen ajatusravistamo: omat pölyttyneet urauskomukset saavat kyytiä ja ajattelu siirtyy kokonaan uudelle taajuudelle.

”Viestin mentoriohjelma on ajatusravistamo!”

Olemme ruotineet mentorini kanssa työelämää ja viestinnän kenttää laidasta laitaan. Mentorini osaa esittää juuri ne kysymykset, joiden avulla löydän itse vastaukset omiin pohdintoihini. Hienointa on ollut huomata, että olemme molemmat saaneet oivalluksia ja iloa keskusteluistamme, joita olemme käyneet suurella sydämellä.

Suosittelen kaikille Viestin jäsenille verkostojen laajentamista tapahtumissa ja koulutuksissa. Jos minglaaminen ei ole leipälajisi, muista, että oma piiri laajenee myös yksi kontakti kerrallaan.

 

Mari Rantamäki
@MariRantamaki
Viestinnän asiantuntija

 


 

Millaista apua, tukea ja inspiraatiota viestijän työhösi olet Viestin jäsenenä saanut? Kerro se somessa tunnisteella #SiksiViesti tai lähetä jäsentarinasi meille osoitteeseen toimisto@viesti.fi.

 

Oletko jo hyödyntänyt jäsenpalveluitasi?

 

Etkö vielä ole Viestin jäsen? Lue lisää jäseneduistamme ja liity viestijöiden joukkoon!