Skip to content

Tutustu jäsenetuihin

Viestin jäsenenä saat samaan hintaan sekä ammattijärjestön että työttömyyskassan edut.


Jäsenenä saat etuja jopa tuhansien eurojen edestä. Loppujen lopuksi hyötyjen määrä on kiinni siitä, kuinka paljon hyödynnät kaikkia jäsenyyteesi kuuluvia etuja. Eli siis näitä kaikkia:

Viestintäalaan vaikuttaminen ja viestijöiden edun ajaminen

Jäsenenä varmistat, että valvomme sinun ja muiden viestijöiden etua työelämässä ja edistämme viestintäalan parempaa tulevaisuutta. Mitä enemmän Viestissä on jäseniä, sitä vaikuttavampia olemme. 


Työttömyyskassan edut ja työttömyysturva

Jos olet palkansaaja, saat Viestin jäsenenä työttömyyskassan edut samalla jäsenmaksulla. Tämä tarkoittaa sitä, että sinut on vakuutettu työttömyyden tai lomautuksen varalta työttömyyskassa Erkossa eli voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. 

Huomaathan, että saadaksesi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, sinun pitää täyttää työssäoloehdon lisäksi jäsenyysehto eli jäsenyytesi on oltava voimassa 26 kalenteriviikkoa (=6 kk) ennen kuin joudut työttömäksi tai lomautetuksi.

Työttömyyskassasta voit saada myös vuorotteluvapaan aikana vuorottelukorvausta.

Yrittäjät ja ammatinharjoittajat voivat huolehtia työttömyysturvastaan liittymällä Yrittäjäkassan jäseneksi.

Viestijöiden verkosto

Jäsenenä olet osa Suomen kokoista viestijöiden verkostoa.

Muihin viestijöihin pääset tutustumaan esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa ja ohjelmissamme.
Voit myös pitää yhteyttä muihin viestijöihin jäsenten omassa Facebook-ryhmässä. Liity ryhmään tästä.

Lakineuvonta ja työsuhdeneuvonta

Viestin jäsenten lakineuvonnasta vastaa kattojärjestömme Akavan Erityisalojen juristit. Lakineuvonnasta saat apua kaikkiin työelämään liittyviin kysymyksiin. Voit esimerkiksi:

 • Tarkistuttaa työsopimuksesi ennen allekirjoittamista.
 • Kysyä neuvoa irtisanoutumiseen. 
 • Kysyä neuvoa YT-neuvotteluihin liittyen.
 • Kysyä työehtosopimuksesta tai työehtosopimuksen mukaisista palkoista.
 • Kysyä neuvoa työnantajan ja työntekijän välisiin ristiriitatilanteisiin.


Lisää palkkaa työehtosopimusten ja virkaehtosopimusten voimalla

Viestin jäsenenä sinua edustetaan noin kahden vuoden välein eri työehtosopimusneuvotteluissa, jos kuulut jonkun työehtosopimuksen piiriin. Ammattiliiton solmiman työehtosopimuksen arvo voi olla jopa 20 % kuukausipalkastasi. Työehtosopimusneuvotteluista vastaa kattojärjestömme Akavan Erityisalat ja akavalaiset neuvottelujärjestöt JUKO sekä YTN

Palkkaneuvonta

Meiltä saat henkilökohtaista palkkaneuvontaa esimerkiksi palkkaneuvotteluja tai palkkapyynnön määrittelyä varten. Palkkaneuvontamme perustuu viestintäalan kattavimpiin palkkatilaistoihin, tekemäämme vähimmäispalkkasuositukseen tai oppaisiin sekä työehtosopimuksiin.


Koulutukset ja tapahtumat

Meidän kanssamme ammatillinen osaamisesi voi loistaa!

Jäsenyyteen kuuluu runsaasti maksuttomia koulutuksia, seminaareja ja tapahtumia:

 • Ajankohtaisista viestinnän teemoista ja trendeistä.
 • Viestinnän työkaluista.
 • Esihenkilötyöstä ja johtamisesta.
 • Hyvinvoinnista.
 • Työelämästä yleisesti.

Valtaosa koulutuksistamme järjestetään webinaareina, joten voit osallistua niihin ketterästi Utsjoelta ulkomaille asti. Suurimmat seminaarimme järjestämme hybridisti.

Jäsenille maksuttomia koulutuksia tuottaa Viestin lisäksi kattojärjestömme Akavan Erityisalat ja koulutusorganisaatio Eduhouse (vuoden 2024 loppuun asti). 


Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta

Viestin jäsenten lakineuvonta ei lopu vain työsuhteisiin! Jäsenenä saat maksutonta neuvontaa ja apua asiakirjojen laadintaan esimerkiksi näissä asioissa:

 • Avioehto
 • Avioero
 • Omaisuuden ositus
 • Perunkirjoitus
 • Testamentti
 • Perinnönjako.


Vakuutukset

Jäsenenämme saat turvaksesi kolme vakuutusta:

 • Matkustajavakuutus (Turva)
 • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus (Turva)
 • Vastuu- ja oikeusturvavakuutus (If)

Matkustajavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta, joka on usein jo osa kotivakuutusta. Tarkempia tietoja vakuutuksista löydät kattojärjestömme Akavan Erityisalojen sivuilta.

Lataa TaskuTurva -sovellus puhelimeesi, niin todistus vakuutuksista kulkee mukanasi mobiilissa myös matkoilla.

Saat alennusta myös muista Turvan vakuutuksista, kuten koti- ja kaskovakuutuksesta. Näistä löydät lisätietoja Turvan sivuilta, jossa myös yhteystiedot vakuutustodistuksen tilaamisesta viisumia varten. 

Kysythän vakuutuksista ja vahinkotilanteista suoraan vakuutusyhtiöistä!

Mentorointi

Järjestämme kerran vuodessa jäsenillemme kaksi mentorointiohjelmaa. Toisen työssäkäyvile ja toisen opiskelijoille sekä vastavalmistuneille.

Mentorointiohjelmissa voit löytää uusia tuulia urallesi, oppia tunnistamaan paremmin omaa osaamistasi ja oppia luomaan työelämästä omannäköistä. 


Urasuunnittelu ja työnhaku

Jäsenenämme pääset nauttimaan kattavista urapalveluista. Voit varata ajan henkilökohtaiseen uraneuvontaan ammattitaitoisilta uravalmentajilta. Saat tukea työnhakuusi, apua urasuunnitteluusi tai vahvistusta työhyvinvointiisi. 

Käytössäsi on myös laaja videokirjasto, jonka kautta voit perehtyä työnhakuun ja urasuunnitteluun silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Urapalvelua voit hyödyntää kaikissa jäsenyyden vaiheissa, opiskelijana, työntekijänä ja uutta suuntaa etsiessä.


-50 % alennus Viestinnän johtamisen valmennusohjelmasta

Viestin jäsenenä saat -50 % alennuksen kerran vuodessa järjestämästämme Viestinnän johtamisen valmennusohjelmastamme. Valmennus järjestetään keväisin.


-10 % Inforin viestintäkoulutuksista

Viestin jäsenenä saat -10 % edun Inforin järjestämistä viestinnän koulutuksista. Etu koskee alla mainittuja koulutuksia:

Etu koskee vain uusia ilmoittautumisia eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin. Etu on voimassa 31.12.2024 asti. Alennuskoodi on jaettu suoraan jäsenille. Jos et ole saanut alennuskoodia, ole yhteydessä toimisto@viesti.fi.


Työelämän tietopalvelu: Oma luottamusmies

Kun työelämässä tulee vastaan haastavia muutos-, kriisi- tai kehitystilanteita, tarvitaan selkeää tietoa työelämän toimintatavoista ja mahdollisuuksista. Oma Luottamusmies vastaa tähän tarpeeseen. Palvelun tuottaa akavalaisten liittojen yhteinen neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN. 

> Siirry palveluun.


Palkkio+ laskutuspalvelu kevytyrittäjille

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Viestin jäsenenä voit laskuttaa työsi akavalaisen laskutuspalvelun kautta ilman y-tunnusta 1 000 euroon asti vuosittain ilman palveluveloitusta. Tutustu ja rekisteröidy osoitteessa palkkioplus.fi.


ViestiStipendi

Teetkö opinnäytetyötä, kandia tai gradua? Tämä etu on sinulle! Myönnämme vuosittain yhdelle opiskelijalle 500 euron ViestiStipendin ajankohtaisesta tutkimuksesta. Stipendiä voivat hakea jäsenet, joiden opinnäytetyö, gradu tai kandi on juuri valmistunut tai on valmistumassa hakuajan puitteissa. Hakuaika alkaa aina keväisin.


Apurahat

Viestin jäsenenä olet oikeutettu AEK-koulutussäätiön apurahoihin. Apurahaa voi saada ammatin ja oppimateriaalien kehittämiseen, tutkimustoimintaan, koulutukseen ja muuhun vastaavaan toimintaan.

AEK-koulutussäätiön apurahaa ei myönnetä opinnäytetöihin. Jos teet opinnäytetyötä, tutustu ViestiStipendiin.

> Lue lisää.


Asuntolainaetu ja muut pankkiedut

Viestin jäsenenä saat Danske Bankista paremmilla ehdoilla esimerkiksi asuntolainan, sijoitusetuja ja etulainan. 

Etuja lunastaessa, muista kertoa, että olet myös Akavan Erityisalojen jäsen.

> Tutustu pankkietuihin.


Muut ostoedut Member+ -palvelusta

Member+ -palvelusta saat käyttöösi kaikki akavalaiset ostoedut. Löydät etuja esimerkiksi mökeistä, hotelleista, kaupoista ja harrastuksista.

Kirjaudu palveluun Akavan Erityisalojen logon kautta.

> Tutustu etuihin.