Skip to content

Jos sinut lomautetaan, toimi näin:

Tutustu alla oleviin ohjeisiin ja muista, että saat aina tarvittaessa apua lakipalveluistamme.

1. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi.

Ilmoittautuminen onnistuu TE-toimiston sähköisen asioinnin kautta.

2. Varmista, että olet maksanut jäsenmaksusi.

Huolehdi nyt viimeistään siitä, että olet maksanut jäsenmaksusi. Työttömyyskassa tarkistaa jäsenyystietosi liitosta ennen päivärahapäätöksen tekemistä.

Voit tarkistaa maksetut jäsenmaksusi verkkoasioinnista, jonne pääset kirjautumaan sähköpostiosoitteellasi tai jäsennumerollasi, joka löytyy uutiskirjeen ylälaidasta. Pystyt myös maksamaan puuttuvia jäsenmaksuja verkkoasioinnissa.

3. Päivitä jäsentietosi tällä lomakkeella.

4. Hae ansiopäivärahaa työttömyyskassa Erkosta noin kahden viikon lomautuksen jälkeen.

Jos lomautus on lyhyempi kuin kaksi viikkoa, hae ansiopäivärahaa aikaisintaan viimeisen lomautuspäivän jälkeen. Ansiopäivärahaa haetaan suoraan työttömyyskassa Erkon verkkoasioinnissa

  1. Ansiopäivärahahakemusta varten tarvitset mm. lomautusilmoituksen, palkkatodistuksen sekä kopion työsopimuksestasi. Tarkista työttömyyskassan sivuilta mitä muita liitteitä tarvitset ansiopäivärahahakemukseen. Huolehdi, että siinä vaiheessa, kun haet ansiopäivärahaa, sinulla on kaikki tarvittavat liitteet valmiina.
  2. Täytä hakemus ensimmäisestä lomautuspäivästäsi lähtien, jotta työttömyyskassa voi huomioida mahdollisen omavastuuajan. Lomautuksen jatkuessa lähetä hakemukset aina kalenterikuukausittain. Merkitse hakemukseen kuitenkin tilanteesi aina kokonaisten kalenteriviikkojen osalta, vaikka kuukausi alkaisi tai päättyisi kesken kalenteriviikon. 
  3. Hae ansiopäivärahaa 3 kuukauden sisällä lomautuspäivistä, joita hakemus koskee. Yli 3 kuukautta vanhat hakemukset hylätään myöhästyneinä.
  4. Jos et ole työttömyyskassa Erkon jäsen tai sinulla ei ole työssäolo- ja jäsenyysehto täyttynyt, haet työttömyysetuutta Kelasta.

5. Pidä työnhaku voimassa työvoimaviranomaisen ohjeiden mukaisesti 

Ilmoita kaikista päivärahaoikeuteen vaikuttavista, työttömyyden aikana tapahtuvista muutoksista (mm. työssäolo, ansaitut palkat, yritystoiminta, erilaiset palkkiot, opiskelu, sairausloma ja perheellesi maksetut sosiaalietuudet) päivärahahakemuksella työttömyyskassaan. Ilmoita muutoksista tarvittaessa myös työ- ja elinkeinotoimistoon (mm. jos on kyse työllistymisestä, yritystoiminnasta, opiskelusta tai sairauslomasta).

Lisätietoa lomautuksesta, sekalomautuksesta, lyhennetystä työviikosta ja lomautuksesta lyhennetyssä työajassa löydät Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon sivuilta ja TE-toimiston asiointiohjeista.

Lue myös