Skip to content

Palkansaajasta yrittäjäksi

Onneksi olkoon! Olet tehnyt loistavan päätöksen ja aloittanut yrittäjänä. Kun palkansaajien työttömyyskassan työssäoloehdon täyttävä henkilö aloittaa yrittäjänä, hänelle syntyy niin sanottu jälkisuojaoikeus. Jälkisuoja-aika on yleensä enintään 18 kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta.

> Lue, miten työttömyysturvasi muuttuu

>Lue, koskeeko vastuu- ja oikeusturvavakuutus jatkossa sinua

Onko työttömyysturvasi kunnossa?

Yrittäjät eivät voi liittyä palkansaajien työttömyyskassaan, minkä takia yrittäjien jäsenmaksu on edullisempi. 

Työttömyysturvasta kannattaa kuitenkin pitää huolta liittymällä Viestin lisäksi Yrittäjien työttömyyskassaan.

> Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta

Lakipalvelut yrittäjän tukena

Saat liiton lakimieheltä oikeudellista neuvontaa ja konsultointia mm. yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, sopimusten tulkinnassa sekä työoikeudellisissa asioissa.

Lakimiespalveluihin kuuluu lisäksi neuvottelutuki ja apu mahdollisten ongelmatilanteiden ja riita-asioiden selvittämisessä. Liiton lakimies auttaa tarvittaessa myös saatavien perintään liittyvissä asioissa.

Palkkio+ – Kevytyrittäjäpalvelu jäsenille

Kevytyrittäjänä laskutat työstäsi ilman y-tunnusta. Tämä on siis oiva keino kokeilla yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä.

Viestin jäsenenä laskutat 1000 euroon asti vuosittain ilman palveluveloitusta. Rekisteröidy palveluun valitsemalla Viestin kattojärjestö “Akavan Erityisalat”.

> Lue lisää ja rekisteröidy

Liity asiantuntijahakuun ja kasvata palvelusi näkyvyyttä

Voit liittyä kattojärjestömme Akavan Erityisalojen Asiantuntijahakuun. Sivustolla voit markkinoida ja mainostaa omaa toimintaasi ja osaamistasi. 

> Liity tästä

Saat myös Akavalaiset yrittäjät AKY:n edut

AKY – Akavalaiset yrittäjät on akavalaisten ammattiliittojen muodostama korkeakoulutettujen yrittäjäjärjestö. AKY:n vaikuttamistyö painottuu yrittäjän sosiaaliturvan parantamiseen, yrittäjyyden edellytysten ja yrittäjien hyvinvoinnin edistämiseen sekä yrittäjäksi ryhtymisen helpottamiseen.

Viestin jäsenenä voit osallistua AKY:n tapahtumiin ja hyödyntää AKY:n jäsenetuja. Katso

Katso myös nämä